Desi bouterse suriname 5 jaar later carousel missed 1431099383

Vijf jaar geleden werd Desi Bouterse gekozen tot president van Suriname. Hoe liggen de kaarten nu? Aan de vooravond van de verkiezingen reist correspondent Nina Jurna door het land en maakt ze voor de NTR op NPO 2 de balans op in Suriname 5 jaar later.

Desi Bouterse is in Nederland veroordeeld tot elf jaar cel wegens drugssmokkel. Bovendien is hij hoofdverdachte in de zaak van de Decembermoorden (1982). Toch is hij bij een groot deel van de Surinaamse bevolking ongekend populair. Journalist Jurna onderzoekt waarom.

Op pad met Damaru
De jonge zanger Damaru steunt Bouterse in zijn campagne en gaat met hem op pad om jongeren te bereiken. Damaru, bekend van de hit Tuintje in mijn hart die hij samen met Jan Smit zong, ambieert eveneens een politieke carrière. Maar waarom met Bouterse?

Decembermoorden
Hoe was het de afgelopen jaren voor nabestaanden van slachtoffers om te leven onder de hoofdverdachte van deze misdaden? Raul Behr, succesvol ondernemer in Suriname en zoon van de vermoorde journalist Bram Behr, vertelt hierover. Zijn vader was één van de vijftien slachtoffers van de beruchte Decembermoorden in 1982.

Suriname 5 jaar later, zondag 16.00 uur, NTR, NPO 2


Alles van Suriname 5 jaar later op npo.nl