Een deskundige jury, bestaande uit ontwerper en kunstkenner Jan des Bouvrie, NOS-presentator en fotograaf Sacha de Boer en een conservator van Het Loo, kiest uit alle inzendingen 75 kunstwerken. De winnende werken worden woensdag tentoongesteld in het paleis in Apeldoorn. Donderdag wordt koningin Beatrix 75 jaar.


Get Microsoft Silverlight
Zie voor meer informatie www.uitzendinggemist.nl

In het eerste deel van deze serie, Uw beeld van Beatrix, zie je de totstandkoming van de tentoonstelling. De jury heeft het druk, want er zijn meer dan tweeduizend inzendingen. Niet alleen schilderijen, maar ook beelden, foto's en andere culturele uitingen komen in aanmerking voor de expositie. In de uitzending wordt vanuit Het Loo de laatste selectie gemaakt en winnaar vastgesteld.

Opening tentoonstelling
Het beeld van Beatrix, deel twee, is het verslag van de officiële opening van de tentoonstelling. De 75 kunstwerken worden tentoongesteld samen met werken van wereldberoemde kunstenaars als Andy Warhol en Marte Röling.

Aftreden koningin Beatrix
Koningin Beatrix heeft medegedeeld dat zij op 30 april 2013 afstand doet van de troon. Haar opvolger is Willem Alexander. In het kader van de troonsafstand heeft Publiekeomroep.nl een Special over de troonswisseling samengesteld.

Uw beeld van Beatrix, woensdag 30 januari, 19.00 uur, Nederland 1
Het beeld van Beatrix, woensdag 30 januari, 20.30 uur, Nederland 1