Herdenking vliegramp mh17 anp carousel missed 1437143793

Afgelopen vrijdag 17 juli was het precies een jaar geleden dat 298 mensen om het leven kwamen bij de ramp met MH17. In een extra NOS Journaal heeft de NOS beelden laten zien van de indrukwekkende herdenking in Nieuwegein.

In het NOS Journaal was er onder andere aandacht voor de toespraak van premier Rutte en de emotionele speech van de Maleisische co-piloot van het ramptoestel. Ongeveer 1600 nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers waren vrijdagmiddag bij de herdenkingsbijeenkomst aanwezig.

MH17 op televisie
De laatste dagen is er op televisie veel aandacht voor de ramp met MH17. Donderdagavond was bij op NPO 1 de documentaire MH17: Het verdriet van Nederland te zien. Eind juni onderzocht Brandpunt Reporter in een tweeluik op NPO 2 wat er fout ging met MH17. In de uitzending van Hollandse Zaken van 1 juli stonden de nabestaanden van de MH17-slachtoffers centraal. En vorige week maakte Nieuwsuur een special over het rouwproces van de nabestaanden.

Reconstructie MH17-ramp
Hoe kwam de klap binnen? Wat overkwam dorpelingen in Oekraïne waar het toestel neerstortte? Hoe beleefden mensen de colonne rouwwagens op de A2 in Nederland? Wat vertelden nabestaanden tijdens de herdenking? NOS op 3 maakte een reconstructie van de belangrijkste gebeurtenissen na de ramp met MH17.

MH17-herdenking, vrijdag 17 juli, 16.30 uur, NOS, NPO 2
MH17-herdenking (hh), vrijdag 17 juli, 16.45 uur, NOS, NPO 2
De beelden zijn ook te zien in daaropvolgende uitzendingen van de NOS


Een reconstructie van de MH17-ramp door NOS op 3
Het laatste nieuws over MH17 op NOS.nl