In de ochtend van 6 juni 1944 begon rondom de stranden van Normandië de Operatie Overlord, een invasie via de zee en de lucht waarmee West-Europa bevrijd moest worden. De dag, die de geschiedenisboeken in zou gaan als D-Day, wordt zeventig jaar later herdacht.

------------------------------------------------ Kijk nu live via NPO Nieuws ------------------------------------------------

De NOS doet verslag van de herdenking van D-Day, 's middags vanaf 13.20 uur op Nederland 2 en 's avonds om 19.00 uur op Nederland 1. De herdenking is ook de hele dag rechtstreeks te volgen via NPO Nieuws.

Internationale herdenking
Op Nederland 2 volgt een rechtstreeks verslag van de internationale herdenking in Ouistreham, die wordt bijgewoond door een groot aantal regeringsleiders en koninklijke gasten. Onder andere presidenten Francois Hollande, Barack Obama en Vladimir Poetin, bondskanselier Angela Merkel en koning Willem-Alexander en koningen Máxima wonen de herdenking bij. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek, die samen met militair historicus Christ Klep en historicus Willem Melching duiding geeft aan de gebeurtenissen.

Nederlandse herdenking
Daarnaast laat de NOS een samenvatting zien van de Nederlandse herdenking in Arromanche met minister-president Rutte, minister Hennis-Plasschaert van Defense, Nederlandse oorlogsveteranen en koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 's Avonds op Nederland 1 zijn de hoogtepunten te zien van de hele dag, dus zowel van de internationale herdenking in Ouistreham als de Nederlandse herdenking in Arromanche.

70 jaar na D-Day, vrijdag 6 juni, de hele dag live via NPO Nieuws
70 jaar na D-Day, vrijdag 6 juni, van 13.20 uur tot 17.00 uur, NOS, Nederland 2
70 jaar na D-Day, vrijdag 6 juni, van 19.00 uur tot 19.25 uur, NOS, Nederland 1


Live naar Nederland 1 kijken via npo.nl
Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Live naar NPO Nieuws kijken via npo.nl
D-Day volgen via Twitter