Hella van der wijst geloof en een hoop liefde  naamsvermelding marcelkrijger 3 carousel missed 1472045204

Het EO-programma Geloof en een Hoop Liefde heeft er vanaf dinsdag een nieuwe presentator bij: Hella van der Wijst. Ze begint haar zoektocht naar bijzondere verhalen in Enschede, waar op 13 mei 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. Onder andere de woning van Hadassa Meijer werd getroffen.

Wat drijft mensen? Dat is de vraag in Geloof en een Hoop Liefde, dagelijks te zien om 17.10 uur op NPO 2. Tijdens haar debuut ontmoet Hella de Enschedese Hadassa, die tijdens de vuurwerkramp in 2000 ongeveer alles verloor wat je maar kunt verliezen.

Impact op Enschede en Hadassa
'Ik ben nooit boos geweest op God dat dit is gebeurd', zegt Hadassa over de vuurwerkramp. Haar huis stond in de wijk Roombeek en werd door de vuurwerkramp volledig met de grond gelijk gemaakt. Tot op de dag van de vandaag heeft de ramp impact op de stad en het leven van Hadassa. 'Het heeft me aan het denken gezet: waar zit mijn gevoel van veiligheid in? Zit het in een huis, kleding en een bank? Misschien zit het wel in vertrouwen op God.'

EO-debuut Hella van der Wijst
Hella gaat samen met Hadassa terug naar de plek waar het op die bewuste 13 mei in 2000 allemaal gebeurde. Hoewel het eerste verhaal wat ze aanhoort niet meteen het vrolijkste is, heeft de van KRO overgekomen presentatrice er wel zin in: 'Ik vind het een geweldig om voor een programma te mogen werken dat elke dat originele verhalen brengt.' Overigens is Enschede aanstaande donderdag het decor voor The Passion (EO en KRO).

Geloof en een Hoop Liefde, dinsdag 31 maart, 17.10 uur, EO, NPO 2


Ga naar de website van Geloof en een Hoop Liefde
Alles van Geloof en een Hoop Liefde op npo.nl