Grantchester carousel missed 1422006648

Leugens, verraad en moord in de nieuwe detective Grantchester bij de KRO op NPO 2.

De nieuwe Britse detective speelt zich af in 1953 in het dorpje Grantchester. De serie volgt Sydney Chambers, een plaatselijke jonge dominee en inspecteur Georgie. Door zijn rol als dominee vertrouwen de dorpsbewoners hem alle geheimen toe. Hierdoor ziet hij in dat een ogenschijnlijke zelfmoord misschien wel moord is. 

Grantchester op NPO 2
Sidney Chambers en rechercheur Georgie Keating proberen samen verschillende zaken op te lossen. Sidney is heimelijk verliefd op Amanda Kendall. Tot zijn grote spijt staat zij op het punt met Guy te trouwen. Hij probeert het te negeren, maar hij drinkt veel en het loopt uit de hand.

Eerste aflevering
In het dorpje Grantchester geniet de plaatselijke jonge dominee Sidney Chambers van zijn vrije ochtend die hij doorbrengt met zijn vriendin Amanda Kendall, op wie hij heimelijk verliefd is. Als zij weer naar Londen vertrekt bereidt hij zich voor op de begrafenis van een advocaat die zelfmoord heeft gepleegd. Al gauw ontdekt hij dat de notaris een minnares had en zij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd . Sidney gaat op onderzoek. 

Grantchester, zaterdag 24 januari, 20.20 uur, KRO, NPO 2