De rockers van Golden Earring worden gevolgd wanneer ze na negen jaar radiostilte de studio in duiken om een nieuwe plaat te maken.

De bandleden van een rockband die aan z'n 25ste album begint kunnen inmiddels met elkaar lezen en schrijven. Desondanks blijft Golden Earring nog even gedreven als altijd op zoek naar het typische Earringgeluid. De documentaire Making Tits 'n Ass volgt de band bij het opnemen van het gelijknamige album.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Het in Londen opnemen van de plaat verloopt volgens zanger Barry Hay als een stressloze bevalling. Tussen de opnamen door vertellen de bandleden met de nodige Haagse humor hoe de nieuwe nummers tot stand zijn gekomen. Bij thuiskomst blijkt echter dat de opnamen anders klinken dan gehoopt. 

Earringgeluid 
De band gaat op zoek naar het juiste geluid. Het moet live klinken, ballen hebben en dat is lastig in een studio. Gelukkig schiet een bekende‘reddende ridder te hulp voor het remixen van het album. Het resultaat is een gedegen, gedreven en typische Earring plaat. Misschien wel de laatste?

Het Uur van de Wolf: Golden Earring: Making Tits ’n Ass, zaterdag 5 januari, 20.00 uur, Nederland 3