In 1995 ging de Vlaamse seksuologe Goedele Liekens met Theo van Gogh het gesprek aan over seks. Twintig jaar later blikt ze terug in de rubriek Het prettige gesprek van het NCRV-programma Altijd wat.

Wat is er na twintig jaar veranderd aan onze seksuele moraal? Seksuologe Goedele Liekens geeft antwoord in de Altijd wat-rubriek Het prettige gesprek op NPO 2. Daarnaast is er een reportage te zien over Midden-Delfland, een groene oase in de Randstad, en een interview met duurzaam architect Thomas Rau.

Het prettige gesprek
Goedele Liekens zat in 1995 tegenover Theo van Gogh. Onderwerp van gesprek was seks. Hoe kijkt Liekens terug op dat gesprek? Altijd wat praat met haar over verliefdheid, overspel en 'sukkelseks' en hoe die termen door de jaren heen qua betekenis zijn veranderd.

Andere reportages Altijd wat
Zoals gewoonlijk zijn er ook weer reportages te zien in Altijd wat. Eerst volgt een reportage over de 'groene oase' Midden-Delfland, lid van Cittaslow, een wereldwijde beweging van gemeentes die klein willen blijven en zich verzetten tegen verstedelijking. Daarna wordt een interview met Thomas Rau uitgezonden. De duurzaam architect stelt dat we radicaal moeten afrekenen met bezit en het verspillen van producten en grondstoffen.

Altijd wat, dinsdag 26 augustus, 21.15 uur, NCRV, NPO 2


NPO 2 kijken via npo.nl
Altijd wat terugkijken via npo.nl
Ga naar de website van Altijd wat