In het jaar dat Daft Punk met Get Lucky de hitlijsten aanvoert dringt zich de vraag op: is disco weer helemaal terug of is deze muziek nooit weg geweest van de dansvloer?

Leo Blokhuis zoekt naar de oorsprong en het geheim van disco. Hij onderzoekt samen met kopstukken van het eerste uur wat de ingrediënten zijn van de muziek die wij in de jaren zeventig disco zijn gaan noemen. 
 


Muziekstijl
Is het eigenlijk wel een muziekstijl? Is disco niet meer een beweging? Wat heeft de muziek met homo-emancipatie te maken? Werd met disco voor het eerst de dj de grote held van de dansvloer? En wat is de invloed van disco geweest op de muziekstijlen die daarna kwamen?

Oude bekenden
Leo Blokhuis praat met dj's uit New York die begin jaren zeventig de clubcultuur veranderden. Hij interviewt R&B- en soullegenden die hits scoorden zonder zelf in de gaten te hebben dat hun muziek later tot de disco zou gaan behoren. Ook komen de Rolling Stones en de band KISS aan het woord. Zij liftten juist bewust mee op het succes. Maar bovenal spreekt Blokhuis artiesten die midden jaren zeventig de disco bewust vormgaven en definieerden: Nile Rodgers van CHIC, Kool & the gang, KC & the Sunshine Band, Earl Young van The Trammps, dj Nicky Siano, producers Jean-Marc Cerrone en Giorgio Moroder, en ten slotte natuurlijk the Queen of Disco: Donna Summer.

Disco, zaterdag 9 november om 21.30 uur