Met het oog op woensdag 19 maart, wanneer de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden, volgt EenVandaag playboymodel én kandidaat voor de Piratenpartij Amsterdam Ancilla Tilia. In Pauw & Witteman gaan Diederik Samsom en Alexander Pechtold in debat.

Woensdag is de dag dat binnen de gemeentes de zetels tussen politieke partijen worden verdeeld. De NPO besteedt ruim aandacht aan de verkiezingen. Zo was Pauw & Witteman reeds het toneel van het eerste verkiezingsdebat en was er ook op Radio 1 een debat tussen landelijke kopstukken. Vrijdagavond is Pauw & Witteman opnieuw het middelpunt van een debat, eerder op de avond loopt EenVandaag een dag mee met een kandidaat van de Piratenpartij Amsterdam.


EenVandaag volgt playboymodel Tilia
'Ja, ik poseer naakt, maar dat betekent niet dat de overheid al mijn gegevens mag verzamelen', aldus Ancilla Tilia. Het playboy- en fetishmodel sloot zich eerder al aan bij Bits of Freedom, een vereniging die opkomt voor digitale burgerrechten. Nu stelt ze zich verkiesbaar voor de Piratenpartij Amsterdam. EenVandaag loopt een dag met Tilia mee tijdens haar campagne en probeert antwoord te krijgen op de vraag: 'Hoe kan iemand die weinig geheimzinnig over haar lichaam doet toch privacy belangrijk vinden?'

Samsom en Pechtold in debat in Pauw & Witteman
Als de peilingen kloppen, dan gaan de partijen van de politieke leiders Diederik Samsom (PvdA) en Alexander Pechtold (D66) hoog scoren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De twee partijleiders gaan in debat over actuele onderwerpen.

EenVandaag, vrijdag 14 maart, 18.15 uur, AVROTROS, Nederland 1

Pauw & Witteman, vrijdag 14 maart, 23.00 uur, VARA, Nederland 1

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op npo.nl