Eo   geloof en een hoop liefde   herman wegter en mirjam bouwman carousel missed 1450781774

Hoe kan het dat in het zuiden naast elke kerk een kroeg te vinden is? Mirjam Bouwman van Geloof en een Hoop Liefde gaat op onderzoek uit en belandt onder andere in een van de oudste kroegen van Weert.

In Geloof en een Hoop Liefde gaan presentatoren Herman Wegter, Kefah Allush en Mirjam elke werkdag om 17.10 uur bij de EO op NPO 2 op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen en stadse tradities. Mirjam is maandag in het Limburgse Weert.

Naast elke kerk een kroeg
In het zuiden is naast vrijwel elke kerk wel een kroeg te vinden. Heeft dat te maken met het bourgondische karakter van Limburg of zit er meer achter? Wat blijkt: van oudsher is het gebruik om na een begrafenisdienst in de kerk bij elkaar steun te zoeken in de kroeg. Kerk en kroeg zijn dus geen concurrent, luid Mirjams conclusie. Samen met enkele echte Weertenaren eindigt ze in het Bruine Paard, een van de oudste kroegen van Weert, vlak naar de Martinuskerk.

Geloof en een Hoop Liefde in 't Gooi
Vorige week was het team van Geloof en een Hoop Liefde in Laren en Blaricum. Herman onderzocht hoe hij een echte Larinees kan worden, Kefah wilde graag weten hoe het kan dat Laren rijke mensen en kunstenaars aantrekt en Mirjam ontdekte de wereld van de Gooische vrouwen.

Geloof en een Hoop Liefde, maandag 23 maart, 17.10 uur, EO, NPO 2


Alles van Geloof en een Hoop Liefde op npo.nl
Ga naar de website van Geloof en een Hoop Liefde