Gouden Kalf voor beste tv-drama Hollands Hoop en ook een prijs voor beste acteur Maarten Heijmans voor zijn rol in Ramses.

Dramaproducties van de publieke omroepen vielen in de prijzen tijdens de uitreiking van het Gouden Kalf voor beste tv-drama Hollands Hoop (NTR/VARA/VPRO) en beste acteur tv-drama Maarten Heijmans voor zijn rol in Ramses (AVRO).

Het Gouden Kalf voor de beste actrice tv-drama ging naar Loes Schnepper voor haar rol in Voor Emilia (NTR/VPRO/VARA). Saskia Diesing mocht de prijs voor beste regie voor Nena (VPRO) in ontvangst nemen.

In de categorie Korte Film ging het Gouden Kalf naar Rob Lücker voor zijn film Das Wad uit de NTR-reeks KORT!.

Talkshow
Een week lang stond tijdens het Nederlands Film Festival de Nederlandse film in het zonnetje. NPO 2 besteedde in twee late night talkshows ruim aandacht aan premières, documentaires, korte films en nieuw televisiedrama. In de eerste live talkshow waren Suzan Visser, Marcel Hensema en Marwan Kenzari te gast.

In de tweede live talkshow ontving Wilfried de Jong opnieuw gasten uit de filmwereld, onder wie Eva van de Wijdeven en Gijs Naber. In deze uitzendingen maakte Wilfried eveneens de nominaties voor de gouden kalveren bekend.

Eindexamenfilms
Ook was het afgelopen week weer tijd voor Filmlab op NPO 2, waarin eindexamenfilms van studenten werden uitgezonden. De films van dit jaar waren Gameboy (KRO-NCRV), De sleutelbewaarder (BNN), Anton (AVROTROS) en Levenslang en gelukkig (VARA). Deze films zijn nu nog online te bekijken.

Gala van de Nederlandse film, 3 oktober, 20.25 uur, VPRO, NPO 2


Volg het Gala live op NPO 2
Bekijk de eindexamensfilms online

VPRO festival site
NFF op NPO Cultura