Upload andrevanduin 1409930121 carousel missed 1450699879

André van Duin zit al een halve eeuw in het vak. Tijd voor een feestelijk eerbetoon. Het vijftigjarige jubileum wordt gepresenteerd door Ivo Niehe en is zaterdag 27 december te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Diverse gasten, vrienden en collega's blikken vanuit het Beatrixtheater in Utrecht terug op de carrière van André van Duin. Mies Bouwman, Corrie van Gorp en Annemarie Jung zijn onder anderen te gast op het gala.


Gala 50 jaar Andre van Duin

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete fragmenten uit het theater- en televisieverleden van de komiek. Muzikale optredens worden verzorgd door Nederlandse artiesten als Simone Kleinsma en André Rieu. Meerdere keren wordt Van Duin verrast tijdens zijn jubileum. Hij neemt een onderscheiding in ontvangst en hij mag zelf ook een prijs uitreiken. In het programma 50 jaar van Duin - 50 jaar TROS gaat van Duin op bezoek bij artiesten waarmee hij heeft samengewerkt om herinneringen op te halen.

André van Duin

André van Duin was pas zestien jaar toen hij zijn eerste radioprogramma verzorgde. In hetzelfde jaar deed hij mee aan een talentenjacht waarmee hij zijn eerste televisierol won. Van Duin mocht optreden in de Zaterdagavondshow van Willy en Willeke Alberti. Hij brak door en vanaf toen ging het snel. Naast een groot aantal televisieprogramma's heeft van Duin ook vele theatershows en liedjes gemaakt.

Gala 50 jaar André van Duin, zaterdag 27 december, 20.25 uur, AVROTROS, NPO 1


Kijk 50 jaar van Duin - 50 jaar TROS terug