Persfoto tooskemarco carousel missed 1433767417

Bekende Nederlanders vragen woensdag in een speciale aflevering op NPO 1 aandacht voor het leed van oorlogskinderen. Marco Borsato en zijn twaalfjarige dochter Jada, Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Dotan geven miljoenen oorlogskinderen een gezicht.

Wat doet oorlog met een kind? Daar geeft het EO-programma Friends for War Child woensdagavond antwoord op, samen met bekende Nederlanders als Carlo Boszhard, Anita Witzier, Ruud Feltkamp, Martin Buitenhuis, Victor Reinier, Remco Veldhuis, Jetske van den Elsen, Saar Koningsberger en Peter R. de Vries. De presentatie is in handen van Tooske en Marco.

Reportages in Libanon en Colombia
Speciaal voor de uitzending zijn Marco en Jada, Tooske, Nelleke en Dotan naar Libanon en Colombia gegaan, om daar vast te leggen hoe het is om als kind in tijden van oorlog op te groeien. De items worden begeleid door livemuziek van Marco en Jada, Tooske en Dotan. De muziek bij het item van Nelleke wordt verzorgd door Ali B en Glen Faria.

Eerste presentatieklus Marco Borstato
Voor Marco is het de eerste keer dat hij een uitzending gaat presenteren. 'Dat vind ik spannend', laat hij doorschemeren aan EO Visie. 'Ik ben zeker niet op zoek naar een baan als presentator. Maar dit onderwerp gaat me erg aan het hart. Ik wil alles doen om te vertellen over het werk van War Child. Als ik daarvoor moet presenteren, doe ik dat graag.'

Friends for War Child, woensdag 10 juni, 21.20 uur, EO, NPO 1


Marco Borsato: 'War Child is deel van mijn leven geworden'
Naar de site van War Child