Als er iemand is die met passie over dieren en de natuur kan praten dan is het Freek Vonk. De bioloog en avonturier is te zien in een reportageserie op NPO 3 waarin hij door Australië reist. Door de binnenlandse woestijnen, over savannes, dwars door de regenwouden in het Noorden, over bergketens, via rivieren naar de oceaan met haar koraalriffen en de eilanden.

freek vonk austr

Freek Vonk zit het liefst achter op de rug van elk gevaarlijk dier. Met zijn aanstekelijke enthousiasme laat hij de dierenwereld zien. Nu in een reis door het meest afgelegen continent. Een tocht die voert van de simpelste dierlijke levensvorm tot aan de enkel in Australië voorkomende dieren. 

Koalaberen met Chlamydia
In de eerste aflevering duikt Freek Vonk in de dieren die enkel in Australië leven. Een groot deel van de op het continent levende dieren is nergens anders op de aarde terug te vinden, zoals de kangoeroe. Freek gaat mee met onderzoekers om de kangoeroes te voorzien van een zender. Daarna gaat hij naar een Koalaziekenhuis, waar Koalaberen met de geslachtziekte Chlamydia worden behandeld.

Freek in Australië, vanaf donderdag 30 oktober, 21.00 uur, NPO 3