In de vierdelige dramaserie over het leven van biermagnaat Freddy Heineken is te zien hoe hij tijdens zijn ontvoering terugdenkt aan de jaren die achter hem liggen.


Freddy Heineken wordt in 1983 op wrede wijze ontvoerd en opgesloten in een koude cel. Hij denkt terug aan de jaren '40, een tijd vol dromen en energie. Ook toen ondervond Freddy tegenstand, maar van een geheel andere aard. De bestuurders van de brouwerij nemen zijn ideeën niet serieus en sturen hem naar Amerika.

Als hij terugkeert in Nederland blijkt de situatie rond het bedrijf dramatisch gewijzigd. Zijn vader heeft het bedrijf verkwanseld en de macht over de brouwerij verloren. Freddy probeert met een geniaal machtsspel de zeggenschap te heroveren.

Zakelijk en privé
In vier afleveringen is te zien hoe Freddy Heineken van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. Hoe hij worstelt met het bedrijf en de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft.

Freddy, leven in de brouwerij, vanaf zaterdag 9 februari, 21.05 uur, Nederland 2