In een dorpje in de Franse Alpen verschijnen ineens mensen die al jaren dood zijn. Ze hebben niet door dat ze ooit zijn gestorven en pakken het leven op waar ze waren gebleven. De dorpelingen noemen de uit de dood teruggekeerden 'les revenants'.

Onder de teruggekeerden zijn een meisje van vijftien, die omkwam in een ongeluk met een bus, een jongen van acht die werd vermoord, een man die zelfmoord pleegde op zijn huwelijksdag, maar ook een seriemoordenaar is weer levend. De achtdelige serie Les revenants is elke maandag om 23.00 uur te zien op NPO 2. In 2013 won de serie de internationale Emmy Award voor beste dramaserie.
Met spookachtige beelden in een adembenemende omgeving vertelt de serie over de mysterieuze gebeurtenissen in het dorp. Camille keert nietsvermoedend terug naar huis. Haar familie reageert zeer onthutst als ze hun dochter en tweelingzus zien. Ze is geen dag ouder geworden, terwijl er vier jaar verstreken zijn sinds ze bij een busongeluk overleed. Het is moeilijk voor de familie om met haar terugkeer in het reine te komen. Het is ook moeilijk voor de ouders van wie de kinderen bij dezelfde ramp zijn omgekomen, maar niet zijn teruggekeerd.

Er gebeurt meer
Ondertussen gebeuren er meer vreemde dingen in het dorp. Het waterpeil daalt snel, er zijn stroomstoringen en sommige mensen krijgen onverklaarbare korsten op hun lichaam.

Les revenants, maandag 20 oktober, 23.00 uur, VPRO, NPO 2


Lees meer over Les revenants op Cinema.nl