Anp 32946051 carousel missed 1496138654

Premier Rutte overhandigt donderdagmiddag de Four Freedoms Award aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De uitreiking is live te volgen bij de NOS op NPO 1. De samenvatting is 's avonds te zien op NPO 2.

Merkel is dus in Nederland om de Four Freedoms Award in ontvangst te nemen. De prijzen zijn een initiatief van de Roosevelt Stichting en het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute. Elk jaar worden de Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen en vrouwen die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Bekijk programma's over inspirerende vrouwen

De Dalai Lama en Nelson Mandela
Onder de eerdere prijswinnaars zijn onder andere Nelson Mandela, John F. Kennedy, Kofi Annan, de Dalai Lama en de jonge kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai. De uitreiking is live te volgen op NPO 1, en 's avonds zie je op NPO 2 de hoogtepunten van de dag.

Een portret van Angela Merkel
Wie is Angela Merkel precies? Hoe werd ze bondskanselier van Duitsland en wat maakt haar bijzonder? De EO maakte in 2013 een kort portret.

Uitreiking Four Freedoms Award, donderdag 21 april, 12.10 uur, NOS, NPO 1
Four Freedoms voor Merkel, donderdag 21 april, 19.25 uur, NOS, NPO 2


Bekijk programma's over inspirerende vrouwen