Floortje carousel missed 1422969701

Floortje Dessing zoekt voor de laatste keer dit seizoen het einde van de wereld op. De jungle van Ecuador is de plek waar ze de Engelse Mari tegen het lijf loopt. Het resultaat is een bijzondere ontmoeting, woensdag te zien bij de BNN op NPO 1.

Vorige week donderdag ging de laatste aflevering van Floortje naar het einde van de wereld niet door vanwege een extra ingelaste NOS-uitzending, maar woensdag wordt de aflevering alsnog uitgezonden. Centraal staat Mari die in Ecuador woont.

Floortje Dessing in Ecuador
Hoewel de Engelse Mari ongeveer tien jaar geleden nog eigenaar was van een kartbaan in Londen, woont ze nu samen met haar man Patricio en dochter in de jungle van de uitgestrekte Amazone. Floortje is daar beland na een lange reis vanuit de Ecuadoraanse hoofdstad Quito.

Het regenwoud van Ecuador
De gemeenschap waar Mari en Patricio deel van uitmaken probeert ten koste van alles de natuur te behouden. Het voortbestaan van het regenwoud in Ecuador is namelijk niet vanzelfsprekend, omdat machtige oliebedrijven maar al te graag op zoek gaan naar de gigantische olievoorraden die er zijn. Hoe houdt de familie zich staande?

Floortje naar het einde van de wereld, woensdag 4 februari, 21.30 uur, BNN, NPO 1


Kijk alles van Floortje naar het einde van de wereld terug