Jonge mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking gaan voor de vlinders in hun buik. In een zoektocht naar liefde laat The Undateables zien dat niemand undateable is.

Even oogcontact zoeken, verleidelijk lachen en een boeiend gesprek beginnen. Echte liefde begint met uitdagend geflirt op spannende dates. Maar wat nu als je vanwege dwerggroei, downsyndroom of autisme de grootst mogelijke moeite hebt om een date te regelen? Dan is iemand versieren ineens een stuk lastiger! The Undateables gaat de vlinders in de buik bij jonge mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking laten vliegen. 


In de eerste aflevering van The Undateables worden Wouter, Birsen en Ilse gevolgd. De 23-jarige student Wouter heeft nog nooit een vriendin gehad. Vanwege zijn lichte vorm van spasme maakt zijn lichaam soms oncontroleerbare bewegingen en praat hij alsof hij dronken is. Hij eindigt met meisjes altijd in de vriendschapszone en is daar nu wel klaar mee.

De stappen op het liefdespad
De 27-jarige autistische Birsen is op zoek naar een Turkse vent die autisme snapt. In een nauwkeurig bijgehouden boekje heeft ze de vele karaktereigenschappen opgeschreven waaraan haar toekomstige partner moet voldoen. Ilse is geboren met goedaardige gezwellen die over haar hele lichaam zitten. Haar rug is hierdoor flink scheef gegroeid en ze is nog maar 1,38 meter lang. Ilse is sneller vermoeid dan een ander, maar heeft energie voor tien als het gaat om het vinden van een leuke man. 

The Undateables, vanaf woensdag 4 september, 21.10 uur, Nederland 3