Van hollandse bodem   tooske carousel missed 1429703005

Wie mag zich na maanden van ploeteren in de moestuin de beste moestuinder van Nederland noemen? Donderdagavond op NPO 1 in de finale van Van Hollandse bodem maakt de jury de winnaar bekend.

Vijf weken lang lieten de moestuinders van Van Hollandse bodem zich van hun beste kant zien. In de finale zijn er nog drie koppels over. Nog één keer moeten ze de jury, bestaande uit biologisch kweker Dieneke Klompe en kok Jonathan Karpathios, zien te overtuigen van hun kwaliteiten.

Mais en pompoenen
In de eerste oogst- en kookopdracht staat mais centraal. Al snel moet het eerste koppel het onderspit delven. De overgebleven koppels zetten in de grote finale onder toeziend oog van presentatrice Tooske Ragas hun pompoenen in om een lekkere maaltijd te bereiden. Een pompoen blijkt een lastige maar zeer veelzijdige en culinaire groente.

Driegangendiner
De jury verwacht uiteindelijk een smakelijk driegangendiner, waarin in elke gang pompoen verwerkt is. Vervolgens duurt het niet lang meer voordat bekend is wie de beste moestuinder van Nederland is geworden; de jury geeft nog één keer een beoordeling.

Van Hollandse bodem, donderdag 23 april, 20.30 uur, EO, NPO 1


Alles van Van Hollandse bodem op npo.nl
Ga naar de website van Van Hollandse bodem