De studenten van de Film- en Televisieacademie maken als onderdeel van hun examen een film. Deze films zie je in Filmlab op Nederland 2.

Filmlab: Lokroep
Habib en zijn gezin werden door de Turkse overheid van hun land verdreven. Vijfentwintig jaar lang woonde hij met ze in Istanboel. Hij besluit terug te keren naar zijn Koerdische geboortedorp, maar zijn kinderen blijven achter in de stad.

Zondag 24 november om 0.45 uur op Nederland 2Filmlab: Savannah en haar moeder
De 16-jarige Savannah en haar alleenstaande moeder hebben een band die verder gaat dan de gemiddelde ouder-kindrelatie. Ze lijden allebei aan het syndroom van Ehlers-Danlos, een erfelijke ziekte waarbij de patiënt geen bindweefsel aanmaakt. Corinne kan haast niet meer lopen en komt weinig het huis uit. Savannah heeft nog redelijk weinig last van de ziekte en neemt de huishoudelijke taken op zich. Volg het dagelijks leven van een moeder en kind met een bijzondere band. Met vallen en opstaan, humor en onvoorwaardelijke liefde vinden ze de kracht in elkaar en zichzelf.

Zondag 24 november om 1.10 uur op Nederland 2Filmlab: Ongezien
Rosa Boesten volgt in de documentaire Ongezien vier mensen die op zoek zijn naar oprecht contact. In de drukte van alledag, die ontdaan is van iedere vorm van intimiteit, razen de dagen aan ons voorbij.

Zondag 24 november om 1.35 uur op Nederland 2