Het Hofvijverconcert , onderdeel van Festival Classique, staat op zaterdag 21 juni in het teken van de heropening van het Mauritshuis in Den Haag.

Hofvijver 2009 © Theo Bos 2

Schilderijen

In het Hofvijverconcert staan dit jaar drie Hollandse schilderijen uit het museum centraal, waaronder Meisje met de Parel van Johannes Vermeer. De Noorse dirigent Eivind Gullberg Jensen leidt dit jaar het Haagse Residentie Orkest en de Nederlandse mezzosopraan Cora Burggraaf zingt enkele prachtige liederen.

Hofvijverconcert
Het kroonjuweel van Festival Classique, Hét Hofvijverconcert, wordt dit jaar maar liefst viermaal opgevoerd en is geheel in Hollandse sferen. Op werken van Carl Nielsen, Ottorino Respighi, Claude Debussy, Paul Dukas en Joseph Canteloube worden in drie aktes drie Hollandse schilderijen uit de zeventiende eeuw belicht: De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Meisje met de Parel van Johannes Vermeer en De Stier van Paulus Potter. Deze doeken krijgen vanaf 27 juni weer een prominente plek in het heropende Mauritshuis.

Mauritshuis
Ook AVRO's Kunstuur staat op 22 juni geheel in het teken van het nieuwe, verbouwde Mauritshuis in Den Haag. In deze special staan we stil bij de wereldberoemde collectie waaronder Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer én laten we het in omvang verdubbelde gebouw in al haar facetten zien.

Festival Classique: Hofvijverconcert, zaterdag 21 juni om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 2.
Kunstuur, zondag 22 juni om 18.10 uur bij de AVRO op Nederland 2.