Het Koninklijk Concertgebouworkest en het Concertgebouw bestaan 125 jaar. Om dit jubileum te vieren geeft het orkest een bijzonder concert waarin grote solisten hun opwachting maken.


Bariton Thomas Hampson, violist Janine Jansen en pianist Lang Lang zijn slechts drie van de klassieke toppers die optreden tijdens het feestelijke concert. Het jubileumprogramma is vanaf 20.00 uur rechtstreeks te volgen op Radio 4. Om 23.00 uur is het concert te zien op Nederland 2.

 

Eervol

Het Concertgebouw werd op 11 april 1988 feestelijk geopend. In de 125 jaren die voorbij gingen, hebben veel bijzondere artiesten opgetreden met het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens de speciale voorstelling worden veel van deze gasten geëerd.

Sterren
Het orkest speelt het muziekstuk waarmee het gebouw toentertijd geopend werd, Voorspel uit Wagners Die Meistersinger van Nürnberg, maar vergeet ook de muziek van Mahler niet. Je hoort het nog steeds populaire Der Rosenkavalier van voormalig dirigent van het orkest Strauss en Lang Lang speelt het laatste deel de legendarische uitvoering van Prokofjevs Derde pianoconcert. Hiernaast maken ook Janine Jansen, Bob Zimmerman en het feestemsemble Amsterdam-Berlin-Munchen-Wenen hun opwachting.

Radio 4 live vanuit het concertgebouw, woensdag 10 april vanaf 9.00 uur
Jubileumconcert, woensdag 10 april om 20.00 uur op Radio 4
Jubileumconcert, woensdag 10 april om 23.00 uur op Nederland 2