2doc welkom thuis 1 carousel missed 1448457892

Hoe lang kunnen familieconflicten doorgaan? Frans Bromet onderzoekt een ruzie in zijn eigen familie in 2Doc: Welkom thuis, donderdag bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Filmmaker Frans Bromet kijkt met zijn zus Carla naar de ruzies die zich in hun familie hebben afgespeeld. Een vete die na de Tweede Wereldoorlog aan de joodse kant van hun familie is ontstaan, is nog steeds niet bijgelegd. Bromet gaat in Israël op zoek naar de oorsprong van het conflict.

Emigreren naar Israël
Tijdens zijn zoektocht ontdekt Bromet dat zijn tante Annie is geëmigreerd naar Israël en zoekt haar op in de hoop antwoorden te krijgen. Daar komt hij erachter dat de kleinzonen van tante Annie, Simon en Jacob, ook naar Israël geëmigreerd zijn met hun kinderen. Zij blijken belangrijk in Bromets zoektocht naar een oplossing voor de familievete. Tijdens zijn reis ontdekt Bromet overeenkomsten tussen zijn ruziënde familieleden en het Israëlisch-Palestijns conflict. Als een klein misverstand al leidt tot een lang slepende ruzie in zijn familie, kunnen de grote problemen in het Midden-Oosten dan wel ooit worden opgelost?

Bromet te gast in De Hoofdpersoon
Welkom thuis is maandag 23 november in première gegaan tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam. De film wordt drie dagen later al op televisie uitgezonden. Direct na de uitzending op NPO 2 is Frans Bromet te gast in De Hoofdpersoon op NPO Doc. Daar zal hij met journalist Sarina Vitta terugblikken op het filmproces van de documentaire.

2Doc: Welkom thuis, donderdag 26 november, 23.05 uur, KRO-NCRV, NPO 2
De Hoofdpersoon, donderdag 26 november, 00.00 uur, VPRO, NPO Doc


Bekijk alles van De Hoofdpersoon op NPO Doc