Wat is waar en wat is totale onzin? In het nieuwe humoristische en wetenschappelijke programma Factcheckers kom je erachter.Joep van Deudekom en Rob Urgert onderzoeken elke week een typisch Nederlands probleem. In de eerste aflevering proberen de cabaretiers samen met acteur Marcel Musters te achterhalen of Nederlanders steeds dikker worden.

Vragen
Eenvoudige maar ook complexe vragen komen aan de orde in Factcheckers. Word je in Drenthe gelukkiger dan in Limburg? Wat hebben stress en haar met elkaar te maken? Waarom vallen vrouwen in Nederland meer op vrouwelijke mannen dan vrouwen in Brazilië? En de meest prangende: zijn muffins sinds de jaren dertig echt drie keer zo groot geworden?

Hulp
De cabaretiers doen hun onderzoek niet alleen. Elke week krijgen ze hulp van een andere Bekende Nederlander. Zo staan voormalig wereldkampioen kooivechten Marloes Coenen, presentatrice Janine Abbring en voormalig internetmiljonair Marc de Hond de mannen bij tijdens hun zoektocht. Ook kunnen kijkers bijdragen aan het programma. Door de input-app te downloaden uit de App Store, kun je meedoen aan het wetenschappelijke onderzoek van de twee.

Factcheckers, elke donderdag om 20.55 uur op Nederland 3