Dnmstudio 45 edit edit jaapjongbloed creditsmichelschnater avrotros carousel missed 1493907925

Wat is de veiligste gemeente van Nederland? De Nationale Misdaadmeter inventariseert en analyseert de stand van de misdaad in Nederland. In een live-uitzending, dinsdag op NPO 1, worden alle cijfers op een rij gezet en komen we te weten hoe veilig Nederland is.

Zeven weken lang onderzocht het AVROTROS-programma de veiligheid van Nederland. Van fietsendiefstal tot zedendelicten, van zakkenrollen tot criminaliteit via internet, van inbraak tot openbaar geweld. De belangrijkste conclusies van De Nationale Misdaadmeter komen in de extra lange slotaflevering naar voren.

Belangrijkste conclusies
De afgelopen weken is op verschillende thema's onderzocht hoe het zit met misdaad in Nederland. De Nationale Misdaadmeter maakt in de laatste aflevering de cijfers bekend. Hoe veilig voelen Nederlanders zich thuis en op straat? En welk rapportcijfer geeft het Nederlandse publiek aan de politie?

Jaap Jongbloed slachtoffer
Dat dieven steeds slimmer worden, ondervond presentator Jaap Jongbloed zelf ook. Tijdens de opnames van het programma werd zijn auto gestolen. De redactie van het programma liet hiermee aan de presentator zien hoe makkelijk het is voor dieven om een goed afgesloten auto te stelen met moderne techniek.

De Nationale Misdaadmeter, dinsdag 12 mei, 21.30 uur, AVROTROS, NPO 1


Bekijk alles van de Nationale Misdaadmeter op npo.nl
Ga naar de website van De Nationale Misdaadmeter
Doe de Nationale Misdaadtest