Nederland 3 staat van 12 tot en met 16 augustus in het teken van TV Lab. Deze themaweek met vernieuwende programma’s wordt live gepresenteerd door Jelte Sondij vanuit de Green Room in het Amsterdamse Westerpark.

In het kloppende hart van TV Lab ontvangt Jelte programmamakers en worden programma’s becommentarieerd, dit jaar door een kijkerspanel.

Vijf jaar TV Lab
TV Lab heeft de afgelopen jaren meerdere succesvolle programma’s voortgebracht die een vervolg hebben gekregen, waaronder RamBam (VARA), De Tiende van Tijl (AVRO), Ze is van mij (VPRO), De Bubbel (BNN), Comedy at Work (De voorloper van de Dino Show, NTR), Comedy Corner (VARA), Libdub (NCRV), Op de bank (VARA), Upside down (EO). Dit najaar volgen nog R.U.B.E.N. (BNN) en De Pitch (BNN).

TV Lab over de grens
Daarnaast heeft TV Lab navolging gekregen in het buitenland. Dit jaar zijn ook in België, Duitsland, Slovenië en Frankrijk vanaf 12 augustus een week lang vernieuwende televisieprogramma’s te zien.

De negen nieuwe programma’s van dit jaar zijn:
De Gielmobiel (VARA)
Vechtersbazen (BNN)
Mijn 5000 vrienden (BNN)
Ik kom bij je slapen (EO)
Mag ik met je mee... op reis (BNN)
Kijkerspitch (BNN)
MRI - Martine & Remko Infiltreren (KRO)
Ontboezemingen (NTR)
Reset (VPRO)

TV Lab on demand
Op de eerste uitzenddag van TV Lab op maandag 12 augustus worden vanaf 12.00 uur alle programma’s uit de vernieuwende themaweek al on demand aangeboden via www.nederland3.nl/tvlab. Het is de eerste keer dat televisieprogramma’s van TV Lab vooraf aangeboden worden, eerder dan ze op televisie zijn uitgezonden.

De programma's worden uitgezonden van 12 t/m 16 augustus van 22.00 tot 23.30 uur op Nederland 3  (HH maandag tot en met donderdag na 00.00 uur). Daarnaast worden de uitzendingen live gestreamd op www.nederland3.nl/tvlab.