Asbj  rn newscafe 222 sander baks carousel missed 1452864387

Eurosonic Noorderslag is voor veel artiesten een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Zaterdag, op de slotdag, verzorgen de NOS en NTR een verslag dat te zien is op NPO 3.

Van 14 tot en met 16 januari treden veelbelovende artiesten uit Europa op in de Groningse binnenstad. Elk jaar staat een ander land in het middelpunt en dit jaar is IJsland aan de beurt. Naast muziekliefhebbers zitten de zalen vol met vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, scouts en programmeurs voor muziekfestivals. Tot slot worden er verschillende prijzen uitgereikt.

Eurosonic Noorderslag op NPO 3

Vanuit de Kleine Zaal, de Heineken Foyer en de Grote Zaal zie je optredens van onder andere Typhoon, Dotan, Jett Rebel en Guus Meeuwis. Presentator Herman van der Zandt spreekt met bekende en onbekende bands. Michiel Veenstra doet verslag vanuit de zaal. De dag na het muziekfestival blikt NPO Cultura uitgebreid terug op het festival en komen de hoogtepunten voorbij.

EBBA Awards

Welke Europese artiesten waren het afgelopen jaar succesvol buiten de eigen landsgrenzen? De European Border Breakers Awards worden in De Stadsschouwburg uitgereikt. The Common Linnets mogen namens Nederland dit jaar een EBBA ontvangen. De uitreiking is meteen na de registratie te zien.

Eurosonic Noorderslag, zaterdag 17 januari, 22.30 uur, NOS/NTR, NPO 3
EBBA Awards, zaterdag 17 januari, 02.00 uur, NTR, NPO 3
The Best of Eurosonic Noorderslag, zondag 18 januari, 22.00 uur, NTR, NPO Cultura


Ga naar de website van NPO 3FM over Eurosonic Noorderslag
Ga naar de website van Eurosonic Noorderslag