Vpro zomergasten 2016 thomas erdbrink credits vpro merlijn doomernik md 0706201616789 carousel missed 1496149927

Dat Thomas Erdbrink deze zomer het VPRO-programma Zomergasten op NPO 2 presenteert was al bekend, maar wie gaat hij ontvangen en interviewen? Er zijn tot nu toe vier gasten bekend: Arjen Lubach (7 augustus), Hedy d'Ancona (14 augustus), Griet Op de Beeck (21 augustus) en premier Rutte (4 september).

Op de Facebookpagina van Zomergasten maakt Thomas Erdbrink elke dag een nieuwe Zomergast bekend. Maandag vertelde hij in een video over zijn eerste gast. 'Hij moet altijd lachen', doelde Erdbrink op premier Rutte, die op 4 september komt vertellen over zijn gekozen fragmenten. Op 21 augustus zal schrijver Griet Op de Beeck aanschuiven.  Op 7 augustus is het de beurt aan cabaretier en televisiepresentator Arjen Lubach en 14 augustus komt oud-politica en feministe Hedy d'Ancona op bezoek.

Fragmenten met een verhaal
In Zomergasten, elke zomer zes zondagen op rij op NPO 2, stellen bekende Nederlanders en af en toe ook Vlamingen hun favoriete televisieavond samen. Aan Erdbrink de eer om aan zijn gasten de juiste vragen te stellen over de keuzes die ze hebben gemaakt. 'Ik ga mijn best doen', belooft de correspondent alvast. Ook Rutte heeft er zin in: 'Ik ben een trouwe kijker van Zomergasten. De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat.' 

Griet Op de Beeck
Dit jaar zijn er drie vrouwen en drie mannen te gast in het programma. Voorgaande jaren waren dat vaak twee vrouwen en vier mannen. De Vlaamse schrijfster Griet op de Beek is de tweede gast die Erdbrink bekend heeft gemaakt. Ze schreef onder andere het boek Kom hier dat ik u kus. Van haar eerste twee romans zijn ook filmrechten verkocht. 

Zomergasten, vanaf zondag 31 juli, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Zomergasten, Hedy d'Ancona, zondag 14 augustus, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Zomergasten: Arjen Lubach, zondag 7 augustus, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Zomergasten: Griet Op de Beeck, zondag 21 augustus, 20.15 uur, VPRO, NPO 2
Zomergasten: Mark Rutte, zondag 4 september, 20.15 uur, VPRO, NPO 2


Thomas Erdbrink nieuwe presentator Zomergasten
Ga naar de website van Zomergasten
Bekijk Onze man in Teheran