Van de straat  carousel missed 1427729411

De vier ontspoorde jongeren uit Van de straat krijgen dinsdag in de tweede aflevering de opdracht hun vormende ervaringen op te schrijven en te delen met de groep. Daarbij lopen de emoties hoog op.

Ze komen in aanraking met justitie, stoppen met hun opleiding of lachen om hun baan, maar de probleemjongeren van Van de straat (NCRV) proberen met hulp van psycholoog Kas Stuyf iets van hun leven te maken. Of dat lukt, zie je elke dinsdag om 21.25 uur op NPO 3.

Vier jongeren met grote problemen
Wat is de achtergrond van de jongeren die dit jaar meedoen aan Van de straat? Cheyenne is vier jaar verslaafd geweest aan speed kreeg diagnoses als ODD en Borderline. Leeftijdsgenoot Jordy heeft PDD-NOS, is verslaafd aan wiet en gokken en leeft al acht maanden in zijn auto. Marije is vooral brutaal, tegendraads en brutaal, terwijl Nick al twee jaar als een kluizenaar leeft.

Therapie in Spanje
Het uiteindelijke doel van het programma is dat de jongeren hun dromen en doelen verwezenlijken, maar de weg daar naar toe lijkt lang en moeilijk. Stuyf neemt de jongeren mee naar Spanje, een locatie ver weg van de vertrouwde omgeving, om aldaar verschillende therapieën toe te passen. 'Wat wil je nou écht?' is één van de vragen waarmee Stuyf de jongeren zal confronteren.

Van de straat, dinsdag 31 maart, 21.25 uur, NCRV, NPO 3


Kijk de eerste aflevering van Van de straat terug
Ga naar de website van Van de straat