Van 28 juni tot 27 juli staat in het leven van ruim een miljoen Nederlandse moslims de ramadan centraal, aldus de Moslim Omroep. De omroep besteedt elke dinsdag aandacht aan de vastenmaand met het programma Ramadantalks.

In Ramadantalks, dat wordt uitgezonden op Nederland 2, staan vier thema's centraal die onderwerp zijn van sociaal-maatschappelijke debatten. Deze thema's zijn hulpverlening als religieuze verplichting binnen de islam, zorg voor ouders, orgaandonatie en het nut van moskeeën.

Verschillende locaties
De speciale uitzendingen van de Moslim Omroep worden steeds vanuit andere moskeeën opgenomen. De vier moskeeën in Moslimtalks zijn de Rotterdamse moskee Mevlana, de moskee Anwar E-Quba in Utrecht, de Amsterdam Blauwe Moskee en de moskee Al Kabir in Amsterdam.

Vierde en laatste aflevering
Moslimtalks ontvangt elke uitzendingen nieuwe gasten. Voor de achtergrond over de islam zijn imams aanwezig, er is publiek en speciale gasten geven uitleg over het onderwerp waar zij affiniteit mee hebben. In de laatste aflevering is het onderwerp van gesprek het nut van moskeeën.

Ramadantalks, dinsdag 22 juli, 23.45 uur, Moslim Omroep, Nederland 2


Live naar Nederland 2 kijken via npo.nl
Lees meer op de website van de Moslim Omroep
Kijk afleveringen van Ramadantalks terug via npo.nl
Kijk afleveringen van MO Doc terug via npo.nl