Het Nederlands elftal verraste afgelopen WK vriend en vijand door de halve finale te bereiken, maar nu begint Oranje weer van vooraf aan. In de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016 in Frankrijk is Tsjechië de tegenstander. Het duel wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 3.

Het EK 2016 is live te zien bij de NOS, maar ook van alle wedstrijden van Oranje in aanloop naar het EK doet de NOS verslag, zowel op NPO 3 als NPO Radio 1. Aansluitend wordt het EK Journaal uitgezonden.

Tsjechië - Nederland
Aan Tsjechië heeft het Nederlands elftal geen eenvoudige eerste opponent, maar na het goed verlopen WK zal er vooral vertrouwen zijn. Vanuit het stadion in Praag verzorgen Bert van Marwijk en Ronald de Boer de analyse, terwijl Frank Snoeks de televisiecommentator is. Op NPO Radio 1 doen Jack van Gelder van Ronald van der Geer verslag.

Turkije, Letland, IJsland en Kazachstan
De ploeg van bondscoach Guus Hiddink treft naast Tsjechië ook Turkije, Letland, IJsland en Kazachstan. Voor het eerst sinds 1995 zendt de NOS weer EK-kwalificatiewedstrijden uit. Na de wedstrijden van Oranje zijn in het EK Journaal de samenvattingen van de andere duels uit de groep van Oranje te zien.

Tsjechië - Nederland, dinsdag 9 september, vanaf 20.00 uur, NOS, NPO 3
Tsjechië - Nederland, dinsdag 9 september, vanaf 20.30 uur, NOS, NPO Radio 1
EK Journaal, dinsdag 9 september, 23.05 uur, NOS, NPO 3


Het laatste nieuws over Oranje op NOS.nl
Overzicht van eerdere wedstrijden tussen Tsjechië en Nederland
NPO 3 kijken via npo.nl
NPO Radio 1 luisteren via npo.nl