Guus hiddink carousel missed 1412779427

'Als we verliezen van Letland, dan stap ik op', aldus bondscoach van het Nederlands elftal Guus Hiddink vorige week. Winnen van Letland lijkt voor Oranje inderdaad de enige optie. De EK-kwalificatiewedstrijd is zondag rechtstreeks te volgen bij de NOS op NPO 1 en NPO Radio 1.

Oranje verloor in aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk twee van de tot nu toe drie groepswedstrijden. Tsjechië en IJsland hebben allebei zes punten meer dan Nederland en om aansluitingen te houden is een winstpartij in de vierde wedstrijd tegen Letland noodzakelijk, in ieder geval voor Hiddink.

Nederland - Letland live op NPO 1 en NPO Radio 1

Sinds dit jaar zijn de EK-kwalificatiewedstrijden live te volgen bij de NOS, die de wedstrijd van zondag uitzendt op NPO 1 en NPO Radio 1. Televisiecommentator bij de wedstrijd is Frank Snoeks en de presentatoren zijn Tom Egbers en Jack van Gelder. Laatstgenoemde doet samen met Ronald van der Geer ook het live verslag op de radio.

Laatste officiële wedstrijd in 2014

Het duel met Letland is voor het Nederlands elftal de laatste officiële wedstrijd in 2014, het jaar waarin de halve finale van het WK Voetbal in Brazilië werd bereikt. In maart 2015 wacht in Amsterdam de eerstvolgende tegenstander, namelijk Turkije. Ook die EK-kwalificatiewedstrijd wordt uitgezonden door de NOS.

Nederland - Letland, zondag 16 november, vanaf 17.15 uur, NOS, NPO 1 en NPO Radio 1


Het laatste nieuws over het EK 2016 op NOS.nl
Stand, programma en uitslagen in Groep A
NPO 1 kijken via npo.nl