Anp 28028680 carousel missed 1439537185

Een twintigtal Nederlandse ruiters en paarden gaan tot en met 23 augustus op jacht naar medailles op de EK Paardensport in Duitsland.

De Europese kampioenschappen paardensport in Aken zijn van in volle gang. Er wordt in vijf disciplines gestreden om medailles. De NOS besteedt in de uitzendingen van Studio Sport en via een live-stream op de site uitgebreid aandacht aan de wedstrijden.


Record
Het CHIO in Aken is dit jaar gastheer van de Europese kampioenschappen springen, dressuur, vierspanmennen, voltige en reining. Aken is daarmee het eerste evenement in de geschiedenis waar maar liefst vijf EK’s tegelijk worden verreden. Een recordaantal van achttien landen heeft zich ingeschreven.

Nederlandse équipe
Voor Nederland komen onder anderen de springruiters Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder en Jur Vrieling in actie. Bij de dressuur maken Edward Gal en Hans Peter Minderhoud deel uit van de Nederlandse équipe. Kijk voor een overzicht en uitleg van alle wedstrijdonderdelen en de betrokken ruiters op de site van de NOS.

Goud voor dressuurruiters
Afgelopen donderdag was het al groot feest toen de Nederlandse dressuurruiters voor de derde keer in de geschiedenis de Europese titel in de landenwedstrijd veroverden. De Oranje-ploeg, die in 2007 en 2009 ook met goud aan de haal ging, kwam tot een score van 235,629 en troefde olympisch kampioen Groot-Brittannië daarmee nipt af (234,229).

EK Paardensport, 15 t/m 23 augustus, dagelijks in NOS Studio Sport en op nos.nl


Meer informatie op de website van de NOS
Bekijk de kampioenschappen live op nos.nl