Politiek leider Birgitte Nyborg wordt onverwachts gekozen tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Het is het begin van de nieuwe Deense dramaserie Borgen.

Als minister-president moet Birgitte Nyborg, gespeeld door Sidse Babett Knudsen, dagelijks keuzes maken tussen haar oorspronkelijke idealen en de harde politieke werkelijkheid. Haar nieuwe politieke positie heeft bovendien een onuitwisbare invloed op haar privéleven. Niet alleen op die van haar, ook de ambitieuze journaliste Katrine en de cynische spindoctor worden geconfronteerd met professionele en persoonlijke dilemma's.

Borgen in de prijzen

Borgen is internationaal uitgegroeid tot een gelauwerde serie. De televisieserie won in 2010 de Prix Italia voor beste televisieserie. Een jaar later ontving actrice Side Babett Knudsen bij het Festival de télévision de Monte-Carlo de Gouden Nim voor beste actrice in een dramaserie. Vorig jaar nog won Borgen de BAFTA 2012 voor het beste internationale televisiedrama.

Eerste en tweede seizoen

Het eerste seizoen van Borgen is 17 januari 2013 tien weken lang te zien. Het tweede seizoen van eveneens tien afleveringen komt vanaf 20 juni 2013 op de buis.

Borgen, vanaf 17 januari elke donderdag om 23.00 uur op Nederland 2