Donderdag mogen alle stemgerechtigde Nederlanders het stemhokje in om te stemmen voor de Europese verkiezingen. Maar met welke partij ben jij het het meest eens? In het EenVandaag Erasmusdebat gaan de EU-lijsttrekkers met elkaar in debat.

------------------------- Ga naar de special over de Europese verkiezingen op npo.nl -------------------------

Nederland kiest donderdag 26 Nederlandse Europarlementariërs. Zes politici die maar al te graag het parlement in willen, Hans van Baalen (VVD), Paul Tang (PvdA), Dennis de Jong (SP), Esther de Lange (CDA), Marcel de Graaff (PVV) en Sophie in 't Veld (D66), gaan met elkaar in debat over actuele thema's zoals de toekomst van de Europese Unie, de euro en werkgelegenheid.

EenVandaag Erasmusdebat
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar vond voor het eerst het EenVandaag Erasmusdebat plaats en met het oog op de Europese verkiezingen kon een tweede editie niet uitblijven. Suzanne Bosman en Pieter Jan Hagens leiden samen het debat dat de kiezers moet gaan helpen in hun keuze komende donderdag tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Live vanuit Rotterdam
Het EenVandaag Erasmusdebat wordt maandag live uitgezonden vanuit Rotterdam door de AVROTROS op Nederland 1. Heeft de Europese Unie toekomst? Wat moet er met de euro gebeuren? En hoe kan de Europese politiek voor meer banen zorgen? Politici geven antwoord en gaan met elkaar in debat.

EenVandaag Erasmusdebat, maandag 19 mei, 18.15 uur, AVROTROS, Nederland 1


Live naar Nederland 1 kijken via npo.nl
Ga naar de special over de Europese verkiezingen op npo.nl
Meer informatie op EenVandaag.nl
Interviews EenVandaag met EU-lijsttrekkers