Wat maakt dancemuziek zo populair? In een documentaire van Ruud Pelgrum vertellen acht toonaangevende Nederlandse dj's over hún rol in de wereld van de dance. Tegelijkertijd zijn 3FM en 3voor12 aanwezig bij het Amsterdam Dance Event.

Elk weekend zijn er tientallen dancefeesten waar je tot diep in de nacht kunt dansen. Waarom eigenlijk? Documentairemaker Ruud Pelgrum dook zeven jaar lang in de extase van de dancemuziek, sprak met dj's en woonde dancefeesten bij. Het resultaat is de documentaire Up Close: In Extase.

Up Close: In Extase
"Toen mijn dochter 15 jaar was, danste ze op de muziek die ik verschrikkelijk vond", aldus Pelgrum. "In mijn oren was het hersenloze muziek, monotoon gedreun. Maar toen ik mij begon te verdiep in die zogeheten dancemuziek, werd ik er toch gegrepen." De regisseur interviewde voor zijn documentaire onder andere DJ Korsakoff, DJ Isis en Joris Voorn.

Amsterdam Dance Event
Van 16 t/m 20 oktober vindt in Amsterdam het Amsterdam Dance Event plaats. Ongeveer 2000 artiesten geven samen op meer dan tachtig locaties een show weg. 3FM en 3voor12 zijn ook van de partij. Terwijl de studio van 3FM in de kelder van Paradiso staat, maakt 3voor12 reportages voor 101TV en 3FM.

Up Close: In Extase
3FM op het ADE
3voor12 op het ADE

Up Close: In Extase, zaterdag 19 oktober, 21.30 uur, Nederland 3Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.