426608b3 3cb3 4408 8696 2d42f5972ca9  1  carousel missed 1496128306

Aanstaande dinsdag gaat bij de KRO-NCRV op NPO 1 het nieuwe seizoen van De Rijdende Rechter van start. Behalve nieuwe zaken zijn er ook nieuwe gezichten, waaronder de nieuwe rechter Mr. John Reid.

Mr. Reid (1968), die Rechten studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, werkt al vijftien jaar als kantonrechter in Alkmaar. Het behandelen van zaken zonder advocaat is voor hem niet nieuw. Met zijn gezicht op televisie zijn wel. 'Bij de Rijdende Rechter gaat het juist om kleine zaken, meestal tussen buren, waar vaak een diepere laag in verscholen zit. Ik heb er zin in', zo laat hij weten.

Volg je NPO 1 al op Facebook? Ontvang dagelijks leuke kijktips!

Rinkeldekinkel in Overdinkel
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Mr. Reid naar het oosten van Nederland, het Twentse Overdinkel om precies te zien. De familie Leuverink woont daar in een villa met zwembad. Drie jaar geleden kregen zij nieuwe buren. De familie Mazeland wilde al snel van alles gaan bouwen, waaronder een enorme carport tegen de muur van Leuverink aan. Dit kan zo niet, vindt de familie Leuverink: 'Wij hebben namelijk een vrijstaande villa.' Wat is het oordeel van Mr. Reid?

Ook Jetske van den Elsen van de partij
Mr. Reid wordt in de studio bijgestaan door presentatrice Jetske van den Elsen. Zij praat als vanouds met de betrokkenen. En ook in de volgende afleveringen staan burenruzies, kapotte schuttingen en onduidelijke grenzen centraal. 'Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen', zei Mr. Frank Visser altijd. Wat gaat Mr. Reid zeggen?

De Rijdende Rechter, vanaf dinsdag 23 januari, 22.25 uur, KRO-NCRV, NPO 1


Alles van De Rijdende Rechter op npo.nl