In deze aflevering van KRO De Reünie komen klasgenoten van 5 VWO (1983) van het Almere College weer bij elkaar. Een klas vol met kinderen van de eerste polderpioniers uit Flevoland. Die met zijn allen iedere dag, vanuit Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen door de polder fietsten om op tijd op school in Kampen te komen. Een fietstocht van ruim 20 km, rechte wegen en altijd wind tegen.

Voor de boerenzonen en dikke vrienden Herman, John en Frans wordt dit fietsen verleden tijd als ze eenmaal 16 worden en op hun Zundapp en Kreidler de blits proberen te maken bij de meisjes. Samen met Rob stappen ze nog een keer op de brommer, en nemen ze hem mee terug in de tijd. Ze laten hem de polder zien en voelen zich weer even die jongens van 16.

Ruimtevaart
Over een andere boerenzoon uit de klas, Gerhard, weten de klasgenoten zich vooral te herinneren dat hij altijd met de ruimtevaart bezig was. Hij had een grote missie in het leven en dat was: astronaut worden. Op het erf van zijn vader bouwde hij eigen raketten, verzamelde hij potjes aarde van over de hele wereld en volgde hij als 11-jarige al zijn eerste cursus ruimtevaart. Na het behalen van zijn atheneum gaat hij naar de ruimtevaartopleiding in Delft en weet uiteindelijk af te reizen naar Amerika. Inmiddels werkt hij al meer dan 20 jaar voor de NASA.

Paardenmeisje
Dan is er nog Jose, het paardenmeisje uit de klas, die alleen met haar moeder opgroeit op de boerderij. Haar vader komt te overlijden als ze 3 jaar is, maar haar moeder besluit alsnog alleen de boerderij voort te zetten. Jose krijgt een eigen pony en weet haar paardrijkunsten tot landelijk niveau te brengen.

KRO De Reünie, zondag 22 september om 20.20 uur op Nederland 1.