Vanaf dinsdag 19 augustus zijn alle televisienetten en radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep te vinden onder één gezamenlijke naam: NPO. De televisienetten zijn omgedoopt tot NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin en de radiozenders heten voortaan NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO Radio 6.

Het doorvoeren van de nieuwe namen op televisie en radio verbindt alle televisienetten, radiozenders en themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar. Hierdoor zijn de programma's van de NPO beter vindbaar en herkenbaar, ook online via npo.nl en in de NPO-app.

Gezamenlijke naam stapsgewijs doorgevoerd

De naamswijziging is niet nieuw. De laatste maanden werd de nieuwe naam stapsgewijs doorgevoerd, onder andere bij npo.nl, de NPO-app en de NPO-themakanalen. De televisienetten en radiozenders waren vandaag aan de beurt. De individuele omroepen blijven met hun logo's wel zichtbaar als afzender van de programma's.

Nieuwe namen 'even wennen'

Omroepen maken samen honderden programma's. Het risico bestaat dat dit aanbod versnipperd raakt. Door de naamswijziging is het programma-aanbod van de NPO gebundeld en gemakkelijk terug te vinden. "Het zal even wennen zijn", zegt Shula Rijxman van de NPO. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het publiek uiteindelijk went aan de nieuwe namen op de radio- en televisiezenders. Dat is een kwestie van tijd."

Het hele interview met Shula Rijxman
Veelgestelde vragen op help.npo.nl


Televisienetten
NPO 1 kijken via npo.nl
NPO 2 kijken via npo.nl

NPO 3 kijken via npo.nl

NPO Zapp kijken via npo.nl

NPO Zappelin kijken via npo.nl

Radiozenders
NPO Radio 1 luisteren via npo.nl
NPO Radio 2 luisteren via npo.nl

NPO 3FM luisteren via npo.nl

NPO Radio 4 luisteren via npo.nl

NPO Radio 5 luisteren via npo.nl

NPO Radio 6 luisteren via npo.nl