Robbert dijkgraaf dwdd university carousel missed 1466062341

In een live hoorcollege neemt professor Robbert Dijkgraaf het publiek vrijdag op NPO 1 mee in de magische wereld van de zwarte gaten.

Professor Robbert Dijkgraaf is weer terug bij de VARA met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege neemt Dijkgraaf vrijdag 27 november het publiek op NPO 1 mee in de magische wereld van de Zwarte Gaten. Vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam richt Dijkgraaf zich tot elfhonderd belangstellenden en de kijkers thuis. Na de tv-uitzending gaan we door op internet. Ook jij kunt dan vragen stellen via dwdd.nl/zwartegaten of via Twitter met #vraagdwdd.

Gewelddadige objecten
Volgens Dijkgraaf is de aantrekkingskracht van zwarte gaten onweerstaanbaar, ook voor de wetenschap en Hollywood. Het zijn Einsteins meest bizarre voorspelling en de meest mysterieuze en gewelddadige objecten in het heelal. Alles verdwijnt in deze kosmische afvoerputjes, zelfs de tijd. Toch zou ons leven zonder hen niet kunnen bestaan. De eigentijdse professor gebruikt voor zijn college historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.

Vervolg op internet
DWDD University is een spin-off van De Wereld Draait Door. ‘Zwarte Gaten’ is het vijfde college van Robbert Dijkgraaf, die sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton is. Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein en Het Oneindige keken meer dan één miljoen kijkers. Na de tv-uitzending gaat het programma door op internet en zal Robbert vragen van kijkers beantwoorden.

Ook de NTR-programma's De Kennis van Nu en De Universiteit van Nederland staan op donderdagmiddag 26 november stil bij de onvoorstelbare omvang en krachten van de planeten, sterren, gassen en Zwarte Gaten in ons heelal.

De Kennis van Nu: Hubble, donderdag 26 november, 16.05 uur, NTR, NPO 2
De Universiteit van Nederland: Zwarte Gaten door professor Wijers, 16.45 uur, NTR, NPO 2
DWDD University presenteert: Zwarte Gaten door professor Dijkgraaf, vrijdag 27 november, 20.30 uur, VARA, NPO 1


Bekijk meer boeiende afleveringen van DWDD University
Stel jouw vraag over Zwarte Gaten voor de internetuizending