Dwdd university erik scherder het brein cr annemieke van der togt  2  carousel missed 1464163080

Hoe kan het dat we zomaar een idee hebben, dingen vinden in het donker, gezichten kunnen herkennen en kennis opslaan voor vele jaren? Professor Erik Scherder geeft drie donderdagen op rij colleges over de werking van onze hersenen.

Donderdag 7 mei gaan we op NPO 1 voor de tweede keer de collegezaal in. Deze keer draait het college om de doorbloeding van onze hersenen. Wat gebeurt er in het brein van een topsporter en hoe belangrijk is beweging?

Eerste college terugkijken
In het eerste college vertelde Scherder over hoe onze hersenen zijn opgebouwd. Het is bijzonder als je nagaat dat het brein altijd maar goed werkt. Maar tijdens het college is ook besproken dat er wel eens iets fout kan gaan. Wat gebeurt er als je in coma raakt en welke invloed heeft stress op ons brein?

Drie colleges op rij
In de driedelige collegereeks DWDD University: Het Brein duikt professor dr. Erik Scherder in de wondere wereld van de hersenen. Drie donderdagen is het programma om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1. Met zijn gebruikelijke enthousiasme zorgt Scherder ervoor dat iedereen meer ontzag krijgt voor de werking van het brein.

DWDD University presenteert: Het brein, donderdag om 20.30 uur, VARA, NPO 1


Bekijk alles van DWDD University