Freek vonk austr carousel missed 1472047097

Van gif kun je doodgaan, maar wat niet iedereen weet is dat je met gif ook levens kunt redden. Bioloog Freek Vonk vertelt hierover in een DWDD University.

Wat is het belang van giftige dieren in de medische wereld? Niemand is zo enthousiast over gif als Freek Vonk. Zijn vijftig minuten durende hoorcollege bij DWDD University is vrijdag te zien bij de VARA op NPO 3.


Giftig, giftiger, giftigst

Naast dat Freek Vonk regelmatig te gast is bij verschillende programma's, maakt hij zelf ook televisie. In zijn meest recente programma Freek Vonk in Australië gaat hij op het grootste eiland ter wereld op zoek naar giftige dieren. Giftig, giftiger, giftigst; Vonk vangt ze allemaal. 

DWDD University presenteert: Gif door Freek Vonk

De Gashouder in Amsterdam wordt omgetoverd tot een gigantisch biologielokaal waar plaats is voor maar liefst elfhonderd gasten. De meest spannende avonturen van Vonk komen aan bod en om ervoor te zorgen dat iedereen bij de les blijft, neemt hij een aantal griezelige dieren mee. Gif is voor deze dieren een kostbaar bezit en ook mensen kunnen er de vruchten van plukken. 

DWDD University, vrijdag 6 februari, 20.30 uur, VARA, NPO 3


Kijk Freek Vonk in Australië terug
Kijk andere colleges van DWDD University terug