Dwddsummerschool mart smeets cr esther meijer 001 carousel missed 1435044017

Mart Smeets spreekt donderdag op NPO 1 over zijn passie voor grote Amerikaanse sporten: honkbal, ijshockey, basketbal en American Football.

DWDD Summerschool neemt je deze zomer mee terug naar de schoolbanken met een reeks boeiende colleges van bekende gastdocenten. Donderdag 25 juni spreekt Mart Smeets op NPO 1 over zijn passie voor de grote Amerikaanse sporten.


Virtuele reis
Twan Huys sprak al eerder over de rijke geschiedenis van de Clintons, Gijs Scholten van Aschat belichtte de invloed van Shakespeare op de hedendaagse film en televisie. Claudia de Breij gaf een aanzet tot haar canon van het Nederlandse Lied en Wim Pijbes maakte een virtuele reis door het Rijksmuseum.

Fascinatie
Sportjournalist, tv- en radiopresentator en schrijver Mart Smeets vertelt donderdag 25 juni over zijn fascinatie voor de grote Amerikaanse vier: honkbal, ijshockey,basketbal en American Football. Smeets was vanaf 1974 het boegbeeld van Studio Sport, waarbij hij zich vooral op het schaatsen en het wielrennen richtte. Als sporter was hij ooit basketballer bij het Nederlands team.

DWDD Summerschool: Amerikaanse sporten, donderdag 25 juni, 20.30 uur, VARA, NPO 1


Naar de website van DWDD Summerschool
Bekijk DWDD Summerschool op npo.nl
Mart Smeets over diverse sporten en sporters in DWDD