Dutch marines rowing challenge   max michel buitinga carousel missed 1444305841

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam begonnen ruim 140 mariniers in roeisloepen aan een tocht van 350 kilometer naar Londen. De documentaire over de tocht is zondag te zien bij MAX op NPO 1.

Verbondenheid, kracht en toewijding zitten bij elke marinier in het DNA. Dit maakt het project van de Koninklijke Marine extra bijzonder; oud mariniers én actief dienende mariniers zetten zich met elkaar in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kameraden die aan hun werk posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben overgehouden.

Opbrengst naar goed doel
De opbrengst van dit project gaat naar de PTSS Buddyhond, een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met PTSS. Deze hond helpt zijn baas om te gaan met stress, veroorzaakt door traumatische ervaringen.

De tocht
De tocht begon op zaterdag 5 september bij de Erasmusbrug te Rotterdam. De mariniers roeien vanaf hier de Noordzee op en gaan vervolgens eerst door naar Vlissingen. Vanuit Vlissingen zal de tocht over de Noordzee naar Sheerness beginnen. Onderweg worden de twee drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld overgestoken. Vanaf de monding van de Thames bij Sheerness wordt er richting Londen verder de rivier opgeroeid, met als finishlijn de Tower Bridge.


Dutch Marines Rowing Challenge, zondag 11 oktober, 18.10 uur, MAX, NPO 1


 Programma's over posttraumatische stressstoornis: 
ZEMBLA: Waakzaam, dienstbaar en getraumatiseerd
Jong
Gegijzeld
NPO Doc Exclusief: Hidden Wounds