Syrie anp 22542543 carousel missed 1453819975

Wat is er na vier jaar burgeroorlog nog over van Syrië? Verslaggever Tom Kleijn, redacteur Roozbeh Kaboly en cameraman Roel van Hees van Nieuwsuur reizen van Damascus naar Aleppo en doen van dinsdag tot en met donderdag verslag op NPO 2.

Als eerste cameraploeg krijgt Nieuwsuur van de Syrische regering toegang tot het historische centrum van Aleppo, de tweede stad van het verscheurde Syrië. Het resultaat is een driedelige reportageserie over de bittere strijd in het Syrië van president Basher Al-Assad.

Een reis door rebellengebied
Kleijn en zijn team reizen door rebellengebied, met aan de ene kant IS en aan de andere kant Jabhat al-Nusra. Eindbestemming is Aleppo, een grotendeels verlaten stad en compleet verwoest. Bij hoge uitzondering gaf de Syrische regering Nieuwsuur toestemming te filmen. Het actualiteitenprogramma van de NOS en NTR spreekt onder andere met de gouverneur van de provincie, bewoners en betrokkenen. Ondertussen zijn de terreurorganisaties op slechts enkele kilometers afstand.

Miljoenen Syriërs op de vlucht
Volgens de VN vonden bij de oorlog in Syrië 220.000 mensen de dood en zijn 3,9 miljoen mensen naar het buitenland gevlucht. Binnen Syrië zelf zijn ruim 7 miljoen op de vlucht. De gevechten in het strategisch gelegen Aleppo leggen het leven in grote delen van de stad stil. 's Nachts zijn er bombardementen en beschietingen door sluipschutters.

Nieuwsuur, elke dag om 22.00 uur, NOS en NTR, NPO 2


Ga naar de website van Nieuwsuur
Alles van Nieuwsuur op npo.nl