Thomas onze man in teheran carousel missed 1469100937

De televisieprogramma's Onze man in Teheran (VPRO), Hollands Hoop (VARA, VPRO en NTR) en Het Sinterklaasjournaal (NTR) zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf, zo werd woensdagavond bekend in De Wereld Draait Door.

De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die wordt uitgereikt door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften. Hans Beerekamp, Jean-Pierre Geelen, Marcel Peerebom Voller en Henk van Gelder maakten de nominaties bekend.

Onze man in Teheran (terugkijken via npo.nl)

Het duurde vijf jaar voordat correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven toestemming van de autoriteiten in Iran kregen om de VPRO-serie Onze man in Teheran te maken, maar het resultaat mag er zijn. Journalist Erdbrink liet op NPO 2 het land Iran op boeiende wijze door zijn ogen zien.

Het Sinterklaasjournaal (terugkijken via npo.nl)

Ook dit jaar was het sinterklaasfeest onderwerp van discussie. Het Sinterklaasjournaal van de NTR, dat rond Sinterklaas dagelijks te zien was op NPO Zapp, haakte creatief in op deze discussie, met presentatrice Dieuwertje Blok voorop.

Hollands Hoop (terugkijken via npoplus.nl)

De dramaserie Hollands Hoop werd eind vorig jaar uitgezonden op NPO 2. In de serie erft Fokke Augustinus het boerenbedrijf van zijn vader. Als hij daar samen met zijn vrouw en kinderen naar toe verhuist, blijkt achter het bedrijf een criminele drugsorganisatie te zitten. Langzaam maar zeker rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar.

Zilveren Reissmicrofoon
De recensenten reiken ook de Zilveren Reismicrofoon uit, de prijs voor het beste radioprogramma. Hiervoor zijn de radioprogramma's De Oorlogskoningin, Twee dingen, Nooit meer slapen (NPO Radio 1) en De bende van Van der Lende (NPO 3FM) genomineerd. De uitreiking van de prijzen, zowel de Zilveren Nipkowschijf als de Zilveren Reismicrofoon, vindt plaats op 10 juni.