De dramaserie Ramses over de jonge jaren van Ramses Shaffy is met de Zilveren Nipkowschijf voor beste televisieprogramma aan de haal gegaan. De serie van de AVRO, die zich afspeelt in de jaren zestig en zeventig, duikt in de opkomst en ondergang van de artiest Shaffy.

Naast Ramses waren ook De bergen achter Sotsji (VPRO) met Jelle Brandt Corstius en De Kwis (VARA) met Paul de Leeuw genomineerd. In Ramses waren de hoofdrollen verdeeld over Maarten Heijmans, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert, waarbij eerstgenoemde in de huid kroop van Ramses Shaffy.

RAMSES - AVRO - still - IMG 3246

'Enorm trots'
Regisseur Michiel van Erp nam woensdagmiddag in Hilversum de prijs in ontvangst. "Ik ben vooral enorm trots op de cast en crew met wie ik Ramses heb mogen maken." De prijs werd ook uitgereikt aan Simone van den Ende, hoofd kunst en cultuur van de AVRO: "Deze kwalitatief hoogstaande dramaserie past heel goed bij AVROTROS en de NPO. Het dramateam van de AVRO, regisseur Michiel van Erp en scenarioschrijfster Marnie Blok hebben vanaf het prille begin, vier jaar geleden, met veel passie gewerkt aan Ramses."

'Terechte winnaar'
NPO-bestuurder Shula Rijxman feliciteert de makers van Ramses: "Ramses is een terechte winnaar. De serie is kwalitatief drama dat perfect past bij de NPO. Dat heeft de jury ook gezien en gewaardeerd." Eerdere winnaars van de Zilveren Nipkowschijf waren onder andere Het nieuwe Rijksmuseum, O'Hanslons Helden en De Wereld Draait Door.


Kijk De bergen achter Sotsji terug via npo.nl
Kijk De Kwis terug via npo.nl
Ramses is niet terug terug te kijken via npo.nl