In 2003 worden de Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra als baby gevonden in een kartonnen doos. Hoe loopt het daarna met ze af? De documentaire Twin sisters op NPO 2 vertelt hun verhaal.

Als Mia en Alexandra in 2003 gevonden worden, komen ze terecht in een kindertehuis. Daarna wordt het ene zusje geadopteerd door een gezin uit Sacramento in de Verenigde Staten. Het andere meisje verhuist naar een gezin uit een klein dorpje in Noorwegen. Toch komen de zusjes elkaar weer tegen.

220914 - 2Doc Twin Sisters

2Doc: Twin sisters
Waren het toevalligheden of gaf het lot de doorslag? Na een onderzoek tijdens de adoptieprocedure ontmoeten de adoptieouders van Mia en Alexandra elkaar in China. Hoewel al snel duidelijk wordt de Mia en Alexandra tweelingzusjes zijn, besluiten de Chinese autoriteiten dat het beter is als de zusjes uit elkaar worden gehouden.

Perspectief van de ouders
Het verhaal van de tweelingzusjes wordt verteld vanuit het perspectief van de ouderparen, waarbij het ene stel uit de Verenigde Staten komt en het andere stel uit Noorwegen. Samen met de ouders worden de tweelingzusjes geobserveerd, twee meisjes die diep met elkaar verbonden zijn. Dat blijkt als de twee meisjes elkaar weer zien in Noorwegen als ze acht jaar oud zijn.

2Doc: Twin sisters, maandag 22 september, 20.25 uur, EO, NPO 2


2Doc terugkijken via npo.nl
NPO 2 kijken via npo.nl